Sajt namenjen Ladama 110, 111 i 112

Lada 110 111 112

Problemi i rešenja

Ovde će biti navedeni problemi sa kojima se najčešće sreću vlasnici Lada ove serije. Uglavnom su to problemi sa elektronikom, pa je te probleme moguće vrlo lako i rešiti, ako se zna u čemu je tačno problem. Dakle da počnemo...

PROBLEM: Osciliranje ler gasa

Za ovaj problem su odgovorna tri dela na vozilu: klapna gasa, senzor elektronskog sauha i regulator ler gasa (step motor).

Klapna gasa se zaprlja pa zbog toga ne može da se otvara i zatvara slobodno. Klapnu treba skinuti, demontirati senzor ler gasa i regulator ler gasa i odmastiti. 

Regulator ler gasa možete očistiti ali to najčešće ne otklanja problem. Potrebno je zameniti taj deo novim. Kataloški broj dela je: 2112-1148300

Senzor elektronskog sauha se ne može popravljati već se tu samo moguće izvršiti zamenu novim. Kataloški broj dela je: 2112-1148200

Prilikom menjanja ovih delova, potrebno je skinuti klemu akumulatora na 10 minuta.

 

PROBLEM: Auto neće da upali, motor neravnomerno radi, slabo vuče, pali se check engine lampica...

Mogući puzrok ovog problema je modul paljenja. Ovo je čest kvar kod ovih Lada a sam deo i nije tako jeftin. Kataloški broj ovog dela je: 2112-3705010

 

PROBLEM: Podizači stakala 

Jedan od problema je sam motor koji, ako se dugo ne koristi, zapekne ili ako motor ''radi'' ali ne može da spusti ili da podigne staklo, tj.ne može skroz koliko je predviđeno, nego stane tj.počne da ''krči''. Prvi problem treba rešavati na sledeći način: skinuti tapacirung, zatim odvrnuti 3 šrafa koji drže motor, pažljivo ruke zavući u unutrašnjost vrata (paziti na lim, oštar je) i polako odšrafiti dva šrafa kojima je motor pričvršćen za sajlu, tačnije, plastični kolotur gde se namotava sajla. Otkačiti motor, izvaditi, i sve šrafove koji se nalaze na njemu polako odšrafiti, pažljivo ga otvoriti. Unutra ima šta da se vidi, plastični zupčanik, pokretni deo motora, ležaj i glavna osovina koja izlazi iz rotora koja pokrece zupčanik. Potrebno je sve polako rasklopiti i očistiti (wd-40) a zatim lepo podmazati. Najbolja je tovatna ili grafitna mast, slobodno staviti sto više masti jer mora biti podmazan zupčanik jer u suprotnom ukoliko ostane suv dešava se da se par zuba pojede i onda ga možete baciti posto nema da se kupi samo zupčanik. Sve nazad vratiti kako je i bilo i probati. Ako je sve u redu, onda je rešeno ali javlja se problem upetljane sajle ili je sajla previše labava. Ima da se kupi posebno sajla sa komplet plastičnim namotajem i nju, naravno, treba dobro podmazati da bi što bolje ''klizilo''. Cena sajle je oko 15evra, a motor podizača stakala oko 30e. Ono što zelim da napomenem je da kada se kupi nov motor podizača stakla u radnji,OBAVEZNO ga pre montiranja otvoriti i slobodno dodati masti, jer u protivnom će brzo da zariba pošto fabrički u njemu ima jako malo masti (bukvalno na vrh nokta). 

Kataloški brojevi:

Prednji levi podizač: 2110-6104011                                                                     Prednji desni podizač: 2110-6104010                                                                 Zadnji levi podizač: 2110-6204011                                                                   Zadnji desni podizač: 2110-6204010

Tekst o podizačima napisao:  altinjanin

  

PROBLEM: Vrata se teško otvaraju, brave se zaglavljuju

Mehaničke delove mehanizma za otvaranje prvo sa unutrasnje strane dobro podmazati (mora se skinuti tapacirung), a zatim i na samim vratima bravu tj.mehanizam dobro podmazati i, po potrebi, dotegnuti sve šrafove na stubu ili na samim vratima. Naročito to odraditi pred zimu i, naravno, posle zime. U samu bravu gde ulazi ključ dobro naliti wd-40 sprejom (najlakše je sa onom cevčicom), tako da prskate dok ne pocne da preliva napolje, a zatim obrisati krpom da ne curi i da se ne sliva niz vrata. Bitno je kada se skida tapacirung da se bukvalno svaki ''zglob'' u vratima vezan za otvaranje podmaže. Može da se desi i sama kontakt brava da pravi problem (teško ključ ulazi ili slično), ali ništa strašno. WD-40 slobodno sipati i ključ u bravu.

Tekst napisao: altinjanin 

 

PROBLEM: Zapušene brizgaljke 

Kod novog sistema ubrizgavanja goriva (direktno ubrizgavanje), postoji mogućnost začepljenja dizni, (lose tj.nekvalitetno gorivo, mulj, voda) što može dovesti do ozbiljnog problema,narocito, ako se vozi na gas, pa benzin ne ''prolazi'' tako često kroz sistem. Naime, veoma je važno sipati na svakih 4000-5000 km aditiv u rezervoar koji se zove Injector Cleaner. Znači, sipati sadržaj bočice u pun rezervoar. Šta time dobijamo? Ravnomerniji rad motora, čisti ceo sistem, od rezevoara do motora i sprečava stvaranje taloga . Ja to koristim redovno i nikada nisam imao problema. MoŽe se kupiti na Omv pumpama ili bolje snabdevenim auto shopovima. Razlika je zaista velika. Naime, oseti se po gasu da je auto ''živahniji'' tj ''lakši''. Još jedna napomena, strogo gledati da pise Injector Cleaner-petrol, pošto postoji i za diesel. Cena ovom preparata je oko 550 dinara. Za druge preparate ne znam kako deluje, ali za ovaj u potpunosti dajem najvišu ocenu, pošto ga koristim odkad je auto kupljen.

Tekst napisao: altinjanin

 

PROBLEM: Visina svetlosnog snopa fara 

Problem svetlosnog snopa fara, čest problem kod Lada serije 11x. Može da bude ''padanje'' ili ''igranje'' svetlosnog snopa fara. Odmah da napomenem da postoje dve vrste fara: ruski, koji ima ono sočivo u ćošku fara, i Bosch, koji ima obično mutno staklo. E sad, kod ruskog fara je najveći problem što se staklo ne može odvojiti od fara, zalepljeno je, mada ima priča da se može odlepiti (staviti far u rernu na 40 stepeni, pa ga peći), mada to nisam nikad radio, i ne bih, niti preporučujem. Sam far nije jeftin, tako da bolje pokušati na drugi način. Znači, ako svetlo pada na dole ili ide na gore, potrebno je ona dva bela šrafa na samom faru polako pomerati i pratiti da li se pomera ogledalo (da napomenem da bi bilo poželjno stati ispred nekog zida oko 10m razdaljina) i to raditi. Ako ne reaguje ogledalo, onda je to već problem jer je onda ogledalo spalo sa nosača koji drže ti šrafovi. Mala je verovatnoća da baš sa oba spadne, ali sve je moguće. Prste polako zavući u far (prvo skinuti onaj beli poklopac) i polako nameštati, pomerati i pratiti ka zidu šta se dešava. Kada uspete da namestite da lepo osvetljava, moja preporuka i savet je da stavite neku gumu ili već nešto slično ispod ili iza ogledala da ne može da se pomera. Pri tome malo i te šrafove vrteti, da bolje uhvati, trebalo bi da uspe. Ja sam tako kod sebe odradio. Dok kod bosch-og fara je druga priča. Staklo se odvaja od fara ,i onda se lepo može prići kompetnoj unutrašnjosti fara i lepo namestiti Da dodam i ovo da ako se ovo radi ,mora se biti jako pažljiv, jer su ogledala i sočiva osetljiva. Znači bez sile. 

Tekst napisao: altinjanin

 

PROBLEM: ''Krckanje'' ručice menjača 

Želeo bih da skrenem paznju da jedan, da nazovem''problem'' ali, u principu, nije ništa strašno. Ne može da škodi, niti da napravi štetu ali može sam''zvuk'' da iritira.

Naime, dešava se da ukoliko vozite, na primer u trećoj brzini, i ako otpustite gas, dodje do čudnog zvuka koji dopire iz same rucice menjača. Ustvari šta je to?  Vibracije koje se stvaraju, nista više, ali kada se digne ono platno oko same ručice menjača (polako šrafcigerom), u unutrašnjosti, u dnu same ručice nalazi se mali plastični beli prsten. Problem je što on uglavnom pukne i onda dolazi do tih ''čudnih zvukova''. Sama promena tog prstena ja malo problematična pošto ima metalni osigurač (kao metalni prsten oko tog plastičnog pretena).Cena tog plastičnog prstena je oko 500 dinara i, kada se zameni, obavezno staviti tovatne masti da bude podmazan. Medjutim, ako se i dalje čuju isti ''zvuci'', onda jednostavno ignorisati. Kod mene lično dva puta sam menjao. Prvi put je napukao, raspao se, zatim je promenjen, namazan ali povremeno se i dalje čuje. Znači, ponavljam, nista strašno. Ako zamena ne pomogne, onda voziti dalje. Da napomenem i ovo da sve ovo je mala sitnica. Kao prvo i najbitnije je paziti da nosači menjaca budu u najboljem redu, kao i da ima ulja u menjacu. Ovo se podrazumeva pod ''obavezno'', ali nije zgoreg podsetiti. 

Tekst napisao: altinjanin

 

PROBLEM: Pumpa goriva se ne uključuje prilikom davanja kontakta

Pre par dana sam imao ovakav problem. Odmah sam, pogrešno, zaključio da je pumpa ''crkla'' pa sam otišao do prodavnice da kupim. Prodavac mi je rekao da je najbolje zameniti i sito, što je neka vrsta predfiltera.

Postupak menjanja pumpe ide ovako:

-Podići sedalni deo zadnjeg sedišta, krstastim šrafcigerom odviti šrafove koji drže crni poklopac.

-Nakon ovoga ćete videti ''džekove'' kojima se pumpa snabdeva strujom itd. pažljivo ih otkašite i savijte sa strane da vam ne smetaju pri daljem radu.

Dalje nailazite na dve metalne cevke kojima benzin ulazi i izlazi iz pumpe. Sa pumpom su spojeni pomoću holendera. Da bi odšrafili te holendere korsitite viljuškasti ključ 17. Budite oprezni jer se na kraju tih cevčica koje ulaze u pumpu nalaze gumice koje služe za dihtovanje. Vodite računa da vam ne ispadnu. Te dve cevčice je skoro nemoguće pomeriti u stranu, tak oda će vam dosta smetati pri radu, ali ipak ih bez sile treba malo pomerati kako bi moglu izvaditi pumpu.

Moram da napomenem da će iz tih cevčica isticati gorivo, i to ne mala količina, pa je zgodno imati neku krpu pri ruci kao bi to gorivo upili da ne ulazi u putnički prostor. 

-Kada ste oslobidili odvodne i dovodne kanale dolazite do same pumpe. Primetićete jedan veliki, okrugli, metalni poklopac koji je zašrafljen sa dosta sitnih matica. Pumpa i sam rezervoar se nalaze odmah ispod pa posebno pazite na sitne šajbne koje se nalaze ispod matica jer lako mogu da upadnu u rezervoar sa gorivom.

-Dalje dolazite do same pumpe koja je potopljena u rezervoaru. Da bi je izvadili, morate da obratite pažnju na plovak koji se nalazi sa strane pumpe u vidu neke ručice. Sama pumpa je puna goriva pa je ocedite pre nego što je izvadite, vodeći računa o plovku.

-Kada ste pumpu izvadili videćete da se ona sastoji od plovka, mehanizma a motor pumpe se nalazi u samom središtu.

Sliku potražite na linku: http://imageshack.us/photo/my-images/692/146340.jpg/

- Da bi došli do samog motora pumpe, morate skinuti mehanizam koji ima jedan osigurač u vidu male žičice i ono rebrasto crevo koje ulazi u pumpu. Njega je mnogo teško skinuti pa sam mora oda ga malo zagrejem upaljačem pre nego što sam ga odvojio od pumpe. Obratite pažnju kako pumpa stoji jer je isto tako posle morate i staviti. Sito ima zupce pa ga nekim šrafcigerom morate polako izvući iz mehanizma pumpe.

-Postupak vraćanja na staro ide isto kao i kada ste skidali ali nešto moram da napomenem:

Na slici ste videli obleženu belu posudu. Ona je dovojena od pumpe i ona predstavlja ležište pumpe u rezervoaru. kada pumpu izvadite, to ležište će ''otplivati''. Nađite ga i pumpu stavite u njega. To lezište je nepravilnog oblika pa ćete videti kako tačno pumpa staje u njega.

Kada stavite pumpi, koju ste prethodno sklopili, stavite metalni poklopac, ali ga još ne stežite jer prvo treba metalne cevke za gorivo treba staviti u otvore na pumpi. Pumpu lepo namestite, gurnite cevke i rukom dotegnite holendere. Sada možete da zašrafite metalni poklopac.

Kada ste to uradili, lepo zategnite holendere, vratite poklopce i sve ostalo.

MOJE GREŠKE (ipak to prvi put radim):

-Nisam znao da ispod sitnih matica koje drže poklopac stoje šajbne, pa sam neke i izgubio.

-Ispala mi je jedna gumica sa cevke koja odvodi gorivo iz pumpe. Srećom sam je brzo našao. na pumpi postoje oznake kako pumpa stoji, pa na to obratite pažnju.Odmah sam dotegao metalni poklopac pumpe a nisam metalne cevke gurnuo u holendere pa sam posle morao da opet rastura da bi to lepo namestio.

-Prilikom vraćanja pumpe, prvi put nisam stavio pumpu u ležište, pa je ono plivalo po rezervoaru.

PRAVI PROBLEM: Problem je bio negde u prekidu struje od releja prema pumpi. Bez potrebe sam je kupio, ali neznanje se plaća.

KATALOŠKI BROJEVI:

-fabrička pumpa je BOSCH, kataloškog broja: 0580 453 465. Fabrički serijski broj pumpe je 2112-1139007.

VAŽNA NAPOMENA!!! Sve gore navedeno vezano za neuključivanje pumpe za gorivo nije rešilo problem na duže staze. Probano je čak i da se preveže direktno, međutim ni to nije dalo rezultat. Problem je bio u hladnom lemu u samom računaru (ECU). Nakon ponovnog lemljenja svih kontakata, sve je proradilo kako treba. 

 

PROBLEM: Paljenje dugačkog svetla prilikom uključivanja žmigavca

Ovaj problem nastaje zbog kvara same ručice i automata žmigavca i dugačkog svetla. Sama ručica je jako lošeg kvaliteta i zbog toga, tokom upotrebe, dolazi do kvara iste. Sama zamena tog dela i nije tako jednostavna zbog velikog broja buksni koji automat ima i treba voditi računa da se ne iskrive prilikom zamene.

Da bi se došlo do ležišta automata, treba skinuti plastičnu oplatu oko volana. Ručica i automat za uključivanje brisača su odvojeni od autoamta za žmigavce i dugačko svetlo.

Neki prodavci ta dva automata prodaju u kompletu i to košta oko 20 evra. Treba samo viditi računa o ručici brisača jer Lade 111 i 112 imaju zadnji brisač a 110 nema. Kod Samare i još nekih modela su ove ručice i automati isti kao kod Lada 11x serije, tako da nije problem nabaviti ih. 

Serijski broj ručice žmigavaca i dugačkog svetla: 2108-3709330-01

Serijski broj ručice brisača (sa zadnjim brisačem): 2108-3709340-01 

 

PROBLEM: Rđa ispod lajsne gepeka

Sasvim slučajno sam naišao na rđu ispod lajsne gepek i brave gde se gepek zatvara. Pretpostavljam da je sama rđa nastala zbog prodiranja vode kroz onu zaptivnu gumu. Podloska ispod brave je takođe skroz korodirala a i rupe za šrafove gde se šrafi lajsna.

Sve sam detaljno očistio šmirglom i zafarbao. I pored toga ću češće oraćati pažnju na taj deo jer je to ipak skriveno mesto bez ventilacije i veoma je pogodno za nastajanje korozije.

 

 PROBLEM: CURENJE ANTIFRIZA KOD EKSPANZIONE POSUDE

Posle naleta veoma hladnog vremena sam primetio da u ekspanzionoj posudi nedostaje antifriz. U prvi mah sam pretpostavio da je u pitanju sama posuda, te sam je narucio. Kataloski broj posude sa jednim cepom je 2110-1311014. Medjutim problem se nije resio. Hteo sam da zamenim i ono debelo crevo koje iz posude ide do termostata, ali je problem resen zamenom selni. Nivo antifriza sada drzi na max.

 

 

 

 

   

 

Komentari